Home knop niet gevonden :(
no navicon found no close icon found
Home knop niet gevonden :(

Aantal video's

Pers

Haarlems Dagblad

Het volledige artikel is hier te vinden.

De twaalf op 'One' te beluisteren nummers - waarvan hij het merendeel zelf componeerde - zijn vrijwel alle opgenomen in de kleine studio op de zolder van zijn Hoofddorpse rijtjes huis. Daar liet hij zich inspireren door muzikale grootheden als Gary Moore en Led Zeppelin.

Gitarist

Het volledige artikel is hier te vinden.

Wisselend gezelschap rond Paul Scheepmaker (afgestudeerd klassiek gitarist, nu multi-instrumentalist / componist uit Hoofddorp), die flink grasduint in de rock van de afgelopen veertig jaar. Zeven eigen composities, plus dappere covers van o.a. Gary Moore, Van Halen en Living Colour.

Headache Magazine

Het volledige artikel is hier te vinden.

De nummers zijn rock-metal georiënteerd met enkele side step naar wat klassiek en funky werk. De zang wordt afgewisseld door vier zangers, waarvan de zang van Joost Hoogerwerf mij het best bevalt, deze zingt mee op twee covers, nl 'Cult of Personality' van Living Color en het heel goed gespeelde 'Right Now' van Van Halen.

Live XS

Het volledige artikel is hier te vinden.

Wat meteen al respect afdwingt aan One is dat multi-instrumentalist Paul Scheepmaker vrijwel alles op deze plaat zelf heeft ingespeeld. Petje af.

Biografie - Paul Scheepmaker

GUES is het muzikale project van de uit Hoofddorp (Noord-Holland) afkomstige muzikant Paul Scheepmaker. Paul studeert aan het Utrechts Conservatorium en aan het Hilversums Conservatorium. In 1990 studeert hij af als klassiek gitarist, met als bijvak jazz.

Op tien jarige leeftijd leert Paul zichzelf gitaar spelen en begint spelen en begint hij met het schrijven van (rock)muziek. Enkele jaren later begint hij met het opnemen van zijn nummers. Ook in die tijd al bespeelt Scheepmaker alle instrumenten zelf. De naam GUES ontstaat in deze periode.

In 1988 brengt Paul zijn debuut album uit op vinyl: COME ALONG. Dit album bevat een verzameling eigen composities in new wave stijl, zoals in die tijd gangbaar is. Alle instrumenten zijn door hem alleen bespeeld. In 1990 neemt hij met zijn band deel aan de Grote Prijs van Nederland.

In de jaren negentig is Paul Scheepmaker onder andere werkzaam als sessiegitarist bij verschillende landelijk bekende artiesten en verschijnt hij regelmatic op televisie. Hij maakte daarnaast deel uit van diverse heavy bands.

In 1998 besluit Paul de sessie activiteiten de rug toe te keren en zich volledig te richten op zijn eigen muziek, studiowerkzaamheden en zijn eigen gitaarschool in Hoofddorp (sinds 1990)

In 1998 begint Paul met de opnames van het album ONE, die vier jaar in beslag zullen nemen. Alle instrumenten worden opnieuw door hem zelf bespeeld. De CD wordt op 9 oktober 2002 uitgebracht. Op het album staan zeven eigen composities en vijf nummers van o.a. The Living Colour en Gary Moore, zijn favoriete gitarist. Begin 2003 verschijnt de clip GET OFF MY BACK, één van de nummers van het album ONE.

Van 2003 tot en met 2006 maakt Paul deel uit van rockformatie THE OPEN uit Alkmaar, Noord Holland. In januari 2005 komt de officiële CD single THE MONSTER uit, opgenomen in de Holland Spoor Studios in Den Haag.

Paul gooit het roer tijdelijk om en begint in 2007 met de opnames voor een Latin / Lounge album, met eigen werk. Het album NA REDE DA VARANDA wordt in september 2013 gelanceerd met een optreden van de 10-koppige band O FINO DA BOSSA in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Er volg een optreden in AVRO's Opium en inmiddels is het album te beluisteren via Radio 1, 2, 5 en 6. Het album is ook te beluisteren in Spanje en geheel Midden- en Zuid Amerika via UniRadio. In Amerika is het te horen via WWOZ, één van de vijf grootste jazz radiozenders. Via Emap.FM is O Fino Da Bossa wereldwijd te beluisteren. De CD NA REDE DA VARANDA krijgt lovende recensies in ondere andere: De Telegraaf met 4 uit 5 sterren, het Haarlems Dagblad en Muziekwereld, Maxazine met 9 van 10 sterren en een uitgebreid artikel over Paul in het gitaristenmaandblad Gitarist. NA REDE DA VARANDA is onder andere te vinden op iTunes Spotify en Google Play Music.

De videoclip GET OFF MY BACK uit 2003 is sinds 2012 op YouTube te zien. In 2014 verschijnen ook de clips GOTTA GET UP en SEPARATE WAYS (Live) op YouTube, alle van het album ONE.

In 2014 verschijnt het album ONE op Spotify en alle andere streamingplatforms.

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw GUES project: een rock / rap album met nieuw materiaal, dat naar verwacht eind dit jaar zal uitkomen. De titel is nog onbekend. Opnieuw werkt Paul hier samen met drummer Sven Baker.

Op 3 juni 2019 wordt het debuutalbum COME ALONG (Remastered 2019) wereldwijd gereleased via alle streamingdiensten. Op 27 september 2019 verschijnt COME ALONG (Remastered 2019) op CD in limited edition. De clip van de nieuwe single FEELS GOOD wordt in oktober verwacht.